+31 6 15138699
info@artexpo-thehaque.com

Plein Den Haag

Op dit plein liggen tegenwoordig allemaal gezellige barretjes en restaurants en staat het vol met zonnige terrassen. Je vindt hier onder andere Restaurant Brasserie Luden, Millers, De Eeuwige Jachtvelden, De Haagsche Kluis, Bar en Restaurant Barlow, Café Bar Berger, Eetcafé Plein XIX en Restaurant Gusto.

De Haagsche Kluis is een restaurant op Plein 20 in Den Haag, in een gebouw waar voor de Tweede Wereldoorlog een bankiersfirma gevestigd was. Het is opgenomen in het register van rijksmonumenten.

Plein 20 werd in 1905 in art-nouveaustijl gebouwd voor de Joodse bankier H. Edersheim, naar ontwerp van architect Lodewijk Simons.[1] Op de begane grond was het kantoor, in het souterrain de bankkluis met een gedecoreerde verzwaarde deur. Daar is nu de keuken van het restaurant in ondergebracht. Boven de bank woonde de familie Edersheim. Achter in de tuin had zij een huissynagoge waarvan het plafond met religieuze voorstellingen was beschilderd. 

Het Mauritshuis is het thuis van de beste Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. In het hart van Den Haag bevindt zich de compacte, maar wereldberoemde collectie. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter zijn permanent te zien in de intieme museumzalen van dit zeventiende-eeuwse monument.